top of page

KOM IN BALANS MET EEN AYURVEDISCHE MASSAGE

Indiase hoofdmassage

De Indiase hoofdmassage is een ayurverdische massage. Het is een holistische massage afkomstig uit India en betekent: Kennis (veda) van het leven (ayur).

Bij de Indiase hoofdmassage wordt jouw hoofd, gezicht, nek en schouders gemasseerd. Er wordt gebruikt gemaakt van een van de 3 oliën waaruit je kunt kiezen. De keuze maak je door te kijken en zeker ook te ruiken welke olie het beste bij jou past. Bij ieder persoon past weer een andere olie.

De oliën bestaan uit de vijf basis elementen: aarde, water, vuur, lucht en ether of ruimte. Volgens ayurveda wordt elk mens door bepaalde elementen meer beïnvloed dan andere. De verhouding van de elementen wordt benoemd in drie 'dosha's':

 

  • vata dosha, waarin de elementen lucht en ruimte domineren

  • pitta dosha, waarin de elementen vuur en water domineren

  • kapha dosha, waarin de elementen aarde en water domineren

 

Je bent altijd een combinatie van de drie dosha’s, maar één of twee ervan zullen je persoonlijkheid domineren.  

Ayurveda zegt dat elke ziekte het gevolg is van een onbalans en richt zich op het herstel van deze balans. 

 

Vata

Vata betreft beweging en beheerst onze motoriek, de zenuwimpulsen. Het is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de ademhaling, de stoelgang en de bloedsomloop.
Kenmerken: lichtheid, droogte, koelte. De geest is beweeglijk, fantasierijk en helder.
Fysieke eigenschappen van vata zijn: relatief minder muur, dus meer kou, vooral in handen en voeten. Weinig vet, tenger en minder geaard (minder aarde) en droog (minder water), gevoelig voor wind en kou en voor koud en licht voedsel.
Bij onbalans: onrustig slapen, neiging tot irritatie, nervositeit en rusteloosheid. De vata-huid is normaal tot droog, heeft weinig talgproductie en is zeer vochtarm.

 

Pitta

Pitta stuurt transformatie, perceptie, de spijsvertering en hormonen. Het bloed is een belangrijke zetel van pitta. Het regelt ook de lichaamstemperatuur.
Kenmerken: warmte, lichtheid en vochtigheid. Een pitta-type is energiek, dynamisch, intelligent, ordelijk en efficiënt.
Fysieke eigenschappen van pitta zijn: een normale tot gevoelige, roodachtige huid, heeft het meestal warm en last van branderige klachten. Er is relatief weinig aarde, lucht en ether waardoor het vuur gemakkelijk kan overheersen. Meestal zijn pitta-types gemiddeld en sierlijk van lichaamsbouw. Ze hebben een sterke en snelle spijsvertering (vuurelement).
Bij onbalans: veel hitte, aanleg voor hoge bloeddruk door overmatige activiteit en boosheid, eczeem en andere huidklachten.

 

Kapha

Kapha vormt de structuur en smering van het lichaam en beheerst het beendergestel en het spierstelsel. Ook de vocht- en slijmhuishouding zoals het lymfevocht of de slijmvliezen staan onder invloed van kapha.
Kenmerken: zwaarte, olieachtigheid, traagheid, koelte, vergevingsgezindheid, goed geheugen, veel slaap. Iemand met een kapha constitutie heeft een glanzende huid, dik haar, krachtige tanden en nagels en een zachte glans in de ogen.

 

De indiase hoofdmassage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. Bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid. Helpt bij klachten en vermindering van o.a. rugpijn, nekklachten, stress, burn-out, hoofdpijn en spijsverteringsklachten. 

TARIEVEN INDIASE HOOFDMASSAGE

Voor de ayurvedische indiase hoofdmassage worden de volgende tarieven gehanteerd:

Indiase hoofdmassage (30 minuten):               €35,00

NIET HELEMAAL WAT JE ZOEKT?

Andere behandelingen

Sensi® Therapie

Balans van lichaam en geest.

Holistic Pulsing

Pulsen naar een diepe ontspanning.

Stoelmassage

Verminderen van werkklachten.

Ba-lan-ce massage

Een uur rug-, schouder-, en nekmassage.

Aroma Touch Massage

Ontspannende massage met essentiële oliën.

Ooracupunctuur

Verlicht je klachten met deze effectieve behandeling.

Cupping

Verwijder afvalstoffen en pijnklachten met deze massage.

Zwangerschapsmassage

Vermindert zwangerschapsklachten en geeft de ontspanning die het lichaam nodig heeft.

bottom of page