top of page

ZIT JIJ ALLEEN MAAR IN JE HOOFD? KOM TERUG NAAR JOUW ECHTE 'IK'

Holistic Pulsing

Wat is Holistic Pulsing ?

Holistic pulsing lijkt op massage, maar in plaats van masseren wordt het lichaam zachtjes gepúlst. Holistic pulsing werkt helend tot diepe ontspanning en loslaten. Als je gepulst wordt lig je gekleed op de massagebank. Je lichaam wordt zacht, vriendelijk en respectvol in beweging gebracht. Niet zomaar, maar in een wiegend ritme. Daarbij zoek ik een heel eigen ritme op van het lichaam. Dat geeft je heel gemakkelijk een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Als vanzelf laat je spanningen los. Ook moeilijk bereikbare blokkades worden soms aangeraakt en, meestromend in het ritme, moeiteloos losgelaten. Een diepe ontspanning is het gevolg.
Maar holistic pulsing brengt je ook, zeker wanneer je vaker jezelf laat pulsen, bij je diepere bronnen, bij je eigen kracht, je innerlijke wijsheid, je vreugde in het leven. Het werkt rustgevend en brengt je terug naar jezelf. Je eigen IK.

 

Waarom werkt het zo?

Een mens bestaat voor meer dan 70% uit water. Het wiegen brengt het lichaamswater in beweging zodat het zijn informatie vrijgeeft; dat blokkades, die het vrij stromen van het water tegenhouden, worden geraakt en losgelaten; dat de levensstroom in degene die gepulst wordt weer op gang wordt gebracht, het lichaam komt weer geheel in balans.

 

 

Waar komt holistic pulsing vandaan?

Oorspronkelijk komt de holistic pulsing-methode uit het circus! Een zekere dokter Trager, Amerikaan, werkte veel met trapezeartiesten, voor wie een goede spierwerking wezenlijk was voor hun werk. Trager ontdekte dat je de spieren weer terug in evenwicht kon krijgen door er een beetje aan te schudden. De techniek waaide over naar Engeland, Cutis Turchin nam haar over en noemde haar “pulsing”. Tovi Browning, een Israëlische osteopate volgde een training in pulsing, raakte onder de indruk en bouwde het uit tot wat nu “holistic pulsing” heet.

 

 

Waar kun je holistic pulsing voor gebruiken?

Uiteraard allereerst voor heerlijke ontspanning. Zeker voor mensen die veel in hun hoofd zitten. Holistic pulsing stimuleert het hele lichaam. Vervolgens ook bij lichamelijke en psychische klachten en spanningen: door de diep ontspannende werking van holistic pulsing kun je vanuit een nieuw evenwichtig gevoel in je lichaam ook weer anders tegen de dingen van het leven aankijken en gemakkelijker de zwaarte ervan loslaten. Bijvoorbeeld: als je pijn in je nek hebt, omdat je overbelast bent, ben je zelf zo bezig met deze pijn. Door de holistic pulsingbehandeling voel je je hele lijf weer: je gaat letterlijk anders lopen erna, zodat je nek weer alle ruimte krijgt en je aandacht over het hele lichaam wordt verdeeld. Hiermee is er fysiek een balans ontstaan, die uiteraard ook psychisch en emotioneel doorwerkt.

 

 

Holistic pulsing bij kinderen

Holistic pulsing brengt bijzondere effecten bij kinderen met emotionele problemen (zoals bij verliesverwerking, pesten, teveel last op schouders enz.). Kinderen die uit evenwicht zijn worden weer in balans gebracht met zichzelf en de omgeving. Omdat blokkades bij kinderen nog niet zo vast zitten, gaat bij hen het proces veel sneller. En ze genieten er enorm van!
De innerlijke massage zorgt ervoor dat kinderen meer in contact komen met zichzelf waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen. 

BENIEUWD NAAR WAT HOLISTIC PULSING VOOR JOU KAN BETEKENEN?

Voor Holistic Pulsing worden de volgende tarieven gehanteerd:

Holistic Pulsing (35 minuten):            €35,00

Holistic Pulsing (ca. 30 minuten):      €25,00 (tarief voor kinderen)

NIET HELEMAAL WAT JE ZOEKT?

Andere behandelingen

Sensi® Therapie

Balans van lichaam en geest.

Stoelmassage

Verminderen van werkklachten.

Ba-lan-ce massage

Een uur rug-, schouder-, en nekmassage.

Hoofdmassage

Massage van hoofd, gezicht, nek en schouders.

Aroma Touch Massage

Ontspannende massage met essentiële oliën.

Ooracupunctuur

Verlicht je klachten met deze effectieve behandeling.

Cupping

Verwijder afvalstoffen en pijnklachten met deze massage.

Zwangerschapsmassage

Vermindert zwangerschapsklachten en geeft de ontspanning die het lichaam nodig heeft.

bottom of page