Wat is Sensi therapie

Sensi-therapie is een krachtige, doeltreffende, kortdurende therapie. Het werkt zowel op lichaam als geest.

De therapie helpt alles weer in balans te brengen, zorgt voor meer energie, rust en zorgt ervoor dat u beter in uw vel zit. Sensi-therapie richt zich niet op symptoom bestrijding, maar pakt de oorzaken van uw klachten aan. Dit betekent dat het resultaat langdurig is. Gemiddeld komt u 2 tot 3 keer en erna bepaalt u zelf wanneer het weer 'nodig' is om langs te komen en u lichaam en geest weer in balans te brengen.

Deze therapie past in deze tijd, een tijd waarin veel mensen moe of druk zijn, burn-out of overspannen klachten hebben ,geen tijd voor zichzelf nemen, allergieën hebben, niet meer weten welke kant ze op moeten, hoofdpijn, depressie, vruchtbaarheidsproblemen zonder aanwijsbare medische oorzaak, onverklaarbare 'pijn' of vage klachten hebben. Ook voor hoog-sensitieve mensen, HSP-ers, mensen die zich anders voelen, angstig zijn of depressief. Dit alles geldt zeker ook voor kinderen. Vaak zien we dat de 'oorzaak' bij de ouders ligt. Kinderen werken de thema's (angsten, blokkades) van de ouders uit. Zijn de ouders in balans dan werkt dit door op het kind.

De reguliere zorg weet zich vaak geen raad met dit soort klachten of symptomen. Luisteren niet naar u wat er echt speelt in lichaam en vooral geest. Ze volgen een standaard protocol. Sensi kiest de therapie die u nodig heeft.

Sensi-therapie is er voor iedereen die met lichamelijke of psychische klachten kampt, of gewoon lekkerder in zijn vel wil zitten. Kom in balans!

*u ligt met de kleding aan op de behandeltafel. Alleen de schoenen gaan uit.

 

De behandeling is een combinatie van onderstaande technieken

  • Holistic pulsing

Deze techniek bestaat uit het ritmisch wiegen van het lichaam. Wiegen geeft geborgenheid, troost en veiligheid, wat maakt dat er ruimte ontstaat waarin je los kunt laten. Zo kan het meer voelbaar worden wat er in je leeft. Het pulsen kan leiden tot een diepe meditatieve staat, kalmering van het zenuwstelsel en het stimuleert het loslaten. De manier voor ontspanning.

  • Drukpuntmassage

Door zachtjes te drukken op de meridiaanpunten werken we aan de achterliggende thema's die voor jou van belang kunnen zijn.

  • Voeding en/of allergieën

Door het gebruik van afgestemde voedingsmiddelen komen er als het ware geen 'tijdelijke gifstoffen' het lichaam meer binnen. Tijdens de behandeling kunnen we voedsel allergieën uitmeten. Een uitgemeten, tijdelijk, dieet brengt het voedingspatroon weer in balans.

  • Gates herstellen

Punten op het lichaam die verbinding maken tussen lichaam en geest, het hersteld de verbinding en brengt u weer in balans.

  • Remedies

Tussen de behandelingen door kan het nodig zijn om een remedie te gebruiken. Dit versnelt het proces en geeft inzicht in het probleem. In deze periode werk je dus aan je klacht en tegelijk ook aan het achterliggende thema van de klacht. Deze remedies zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige mens van heden. Het werkingsgebied van deze remedies ligt op het mentaal, emotioneel en spiritueel terrein. Zeker niet verplicht of noodzakelijk voor een geslaagde behandeling.

  • E.F.T.

(Emotional Freedom Technique) Deze techniek maakt gebruik van het door Dr. Callahan ontwikkelde systeem voor het vrijmaken van emotionele lading zoals angst, schuld, verdriet, trauma, e.d. Ook hier weer, eenvoudig en zeer effectief. Het is een kloptechniek op de meridiaanpunten.

  • Burn out

Door middel van advies, informatie, drukpuntmassage, voeding en evt orthomoleculaire aanvulling. Dit zijn tekorten in het lichaam van vitamines en mineralen.

  • Edelsteentherapie

Een edelsteenlegging op en rond het lichaam kan soms ondersteunend zijn bij verschillende processen. Door gebruik van verschillende edelstenen wordt deze therapie vaak als helend ervaren. Een uitgemeten edelsteen dragen kan in sommige gevallen het geheel versterken waar dat nodig mocht zijn.

Reiki behandeling
Door handoplegging herstellen van de energetische energie in het lichaam. Reiki zorgt voor innerlijke rust en kracht